2 pedagoger på hver avdeling, Solgården barnehage

Vi har klart det. Dette er vi stolte av.

Solgården feirer med 2 pedagoger på alle avdelinger.

På nettsiden barnehage.no står det om Brenna-utvalget, som er nedsatt av kunnskapsdepartementet. De har laget en utredning som de leverte til Kristin Halvorsen. Utvalget foreslår høsten 2010 blant annet:

·   At minst 50 prosent av de ansatte i barnehagen må ha førskolelærerutdanning eller tilsvarende pedagogisk utdanning.

Det har vi klart i Solgården barnehage i Asker, og det takket være vår leder Merete Waarli. Det vil med andre ord si at vi på hver avdeling nå jobber 2 pedagoger. En pedagogisk leder og en pedagog, dette er bra for barna, dette øker kvaliteten, dette sikrer at foreldre til enhver tid vil møte en pedagog med sine spørsmål, og at vi sørger for det Brenna-utvalget har som målsetting.

Barnehagen er en pedagogisk institusjon på lik linje med skolen som skal sørge for at barna tidlig får høyt faglig tilrettelagte aktiviteter gjennom dagen. Dette krever kunnskap og planlegging, og ikke minst innsikt i barns utvikling.

Når man så i tillegg har dyktige assistenter som enten er barnepleiere eller barne- og ungdomsarbeidere, blir kvaliteten høy.

I min yrkeskarriere har jeg to ganger i løpet av denne perioden arbeidet med to pedagoger på avdelingen. Jeg vet av erfaring at dette er bra, og det er av den grunn jeg for ca. 2 år siden søkte meg til Solgården barnehage. Jeg visste at Merete jobbet for å nå målet med 2 pedagoger på hver avdeling. Nå er målet nådd. Solgården og Føyka barnehage består i dag av 12 avdelinger, det vil si at vi fra høsten 2011 har 24 pedagoger på avdelingene, pluss leder og mellomleder.

Vi skal ikke se bort fra at hun en vakker dag har tre pedagoger på hver avdeling. Der det er mange pedagoger kommer det fler, vi ønsker jo å jobbe sammen, slik at vi får en stor faglig diskusjon på arbeidsplassen, og det har vi på Solgården.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 svar til 2 pedagoger på hver avdeling, Solgården barnehage

  1. TONE sier:

    Så flott – gratulerer

  2. Tilbaketråkk: Kristin Halvorsen besøkte Solgården barnehage | Lillestuas blogg

  3. Tilbaketråkk: Kristin Halvorsen besøkte Solgården barnehage | Lillestuas blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s