Makstid i barnehagen

Makstid handler om barna i barnehagen. Det handler ikke om  åpningstider, det handler ikke om de ansatte, det handler kun om barn, og hvor lenge de skal være i barnehagen pr. dag eller pr.uke.

Makstid i barnehagen Aftenposten 07.01.2011.

En av grunnene til at det er blitt en diskusjon om dette nå, er at vi nærmer oss full barnehagedekning. Da blir konkurransen om barna stor, og vi må ikke bare øke kvaliteten, men også kvantiteten. Et tiltak noen av barnehagene gjør da, er å øke åpningstiden. Det er i og for seg greit, men så lenge de ikke innfører makstiden, vil dette ene og alene gå ut over barna.

Noen må tørre så si ifra, at nok er nok. Det er på tide med en lov for å verne om barna, på lik linje som vi voksne har i forhold til arbeidsmiljøloven. Hvorfor skal barn ha det noe dårligere enn oss? Ønsker ikke vi at de skal ha det bedre?

Jeg har ikke alle svarene, men makstid på 40 timer per uke er en idè.  Så hvem skal ta denne diskusjonen. Er det de som eier og driver barnehagene, er det pedagogene, er det regjeringen eller er det barneombudet?

Kristiansand og Bergen tør, men møter stor motstand. (Aftenposten)

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s