Ametyst

Den vakreste stenen av alle er Ametysten. Det er også den første i samlingen min. Nå har jeg den over alt, også i dusjen der jeg har støpt inn ametysten mellom noen andre stener.

Ametyst i dusjen

 Nøkkelord: klarhet, renselse, tro og åndelig utvikling.

Ametyst ved sluket

Ametyst består av silisiumdioksid og dens farge går fra fiolett til dyp lilla. Den tilhører kvartsgruppen. Jern trenger inn i kvartsen og skaper den lilla fargen. Båndametyst har hvite kvartsstriper.

Ametyst stammer fra et gresk ord som betyr edru eller imot drukkenskap. Det ble laget vinkarafler av stenen. I oldtiden ble stenen ofte brukt til å bekjempe drukkenskap, samt å oppheve trolldom. I middelalderen ble det sagt at stenen oppmuntret til sølibat og gudfryktighet, derfor ble den brukt til utsmykning i kirker. Det var biskopens sten.

I Tibet blir Ametysten sett på som hellig og knyttes til Buddha. Rosenkranser blir ofte laget av denne stenen.

 Dionysos – guden for beruselse – ble fornærmet av en dødelig og sverget hevn over den neste han møtte på sin vei. En vakker ung jomfru – Ametyst – var på vei for å hylle gudinnen Diana, og gudinnen gjorde Ametyst om til en kvartsstatue for å beskytte henne. Dionysos gråt tårer av vin over den skjønne statuen. Tårene farget kvartsen fiolett og skapte stenen Ametyst.  

Stenen symboliserer edruelighet. Den renser kropp og sjel. Den beroliger et nervøst gemytt og demper temperamentet. Ametyst gir klarhet. Den symboliserer tillit og ro. Stenen stimulerer din åndelige utvikling og tro.

Det sies at den har en positiv effekt på nakkespenninger, hvis den festes der. Samtidig kan den avhjelpe mage/tarmproblemer, hodepine og hudproblemer.       

Ametyst

 Ametyst knyttes til stjernetegnet Fiskene.

Ametyst knyttes til Ascendanten i Fiskene.

Ametyst knyttes til Månen i Fiskene.

Ametyst knyttes til planeten Saturn.

NB! Husk å rense stenen før du begynner å bruke den og med jevne mellomrom etterpå. Rens den gjerne under rennende vann, i måneskinn eller la stenen ligge i lunkent vann over natten.

www.AstrologiButikken.no

http://www.namina.no/

Dette innlegget ble publisert i Steiner. Bokmerk permalenken.

1 svar til Ametyst

 1. Eirin sier:

  Kjære vakkre….du vakkre Anniken. Enig med du!!
  Takk for morsom og intersant informasjon.
  Eg har eit spesielt smykke…perler av beste helende ametyst kvalitet. Sterkt og vakkert. Har brukt ametyst ein del om natta,…det er ein veldig god sovestein. Den øker på ein pussig måte bevistheten på nattens aktivitet,…men alikevel blir man utkvilt 🙂
  Takk og for samværet i meditasjonssirkelen. Fint å avslutte i stillhet. Lyst å være stille i dagessvis ;-)…..eller hm kanskje bare nett no.
  Tudiluu

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s