Til bords med Skagenmalerne

Jeg vil til Skagen, for jeg har ikke vært der ennå, og for å bøte på det har jeg lest i boken til Lena Sewall, «Til bords med skagenmalerne». 

Hip-Hip Hurra. (1888)

«Hip, hip, hurra», malt av Krøyer i 1888, er min klare favoritt, men det er så mange vakre bilder fra skagen. En annen favoritt er P.S. Krøyers bilde «Sankthansblus på Skagen strand» (1906). Her ser vi blant annet Holger Drachmann med sin hustru, Soffi Lasson. Soffi var hans tredje kone og var mye yngre enn Drachmann. I boken er det flere koselig historier, blant annet den om «Drachmann og Villa Pax», der bor han sammen med Soffi som han giftet seg med i 1903. Soffi var søsteren til Oda Krohg som giftet seg med Christian Krohg, mindre kjent men allikevel et helt spesielt liv, i boken kan du lese litt av historien.

"Sankthansblus på Skagens strand (1906)

I tillegg er boken full av herlige oppskrifter på mat fra Skagen, så det er bare å boltre seg i matoppskrifter, og mye sjømat er det på fatet. Boken er en kokebok også.

Dette er ikke noen bok du låner på biblioteket, dette er en bok å eie, selv i disse Ipad tider.

Dette innlegget ble publisert i Bøker, De skjønne litteratur pikeklubben, Ferie og fritid, Kunst og kultur, Turer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s