Onkler og tanter i barnehagen

Kjære Budstikka. Med all respekt, det er fantastisk at dere skriver masse om barnehagene i Asker og Bærum. Det liker vi veldig godt, og det er særlig hyggelig når dere skriver positivt om oss som arbeider med noe av det viktigste som finnes, nemelig barna våre.

Men det er kanskje en liten misforståelse og tro at vi som er ansatt i barnehagene er onkler og tanter til disse barna. De aller færreste av oss, ja nesten ingen, har noe familiebånd til barna. Vi er profesjonelle mennesker som har lang utdanning, som pedagoger og førskolelærere, vi er barnepleiere, barne-og ungdomsarbeidere og assistenter. Vi er profesjonelle yrkesutøvere, og vi ønsker å bli behandlet med respekt i forhold til vårt yrke. Da er faktisk ordene «onkel» og «tante» helt feil.

Jeg tror helt sikkert at Budstikka ikke mener å være nedverdigende med disse ordvalgene, og at det ikke stikker dypt, men for noen år siden snakket jeg med redaktør Erik Vigander om dette, da han ved en miss den gangen omtalte oss som tanter, eller var det onkler. Han lovet på tro og ære at dette ikke skulle gjenta seg.

Så, kjære Erik Vigander, lær opp dine journalister – eller er det skrivende onkler og tanter? 🙂

Det siste er selvsagt ment som fleip, men nå er det andre gang på en måneds tid at dere omtaler oss slik. Sist torsdag den 30. desember 2010 («Rocka barnehageonkel»).

Derfor denne påminnelsen.

På forhånd takk.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s