ADHD

Stein Lunde, klinisk pedagog hos Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) ved Sykehuset i Asker og Bærum, kommer ut med bok i disse dager og skriver om økningen av medisinering på barn med ADHD. I Budstikka sto det lørdag 4. desember følgende.

Han setter spørsmålstegn ved medisinering av barn med ADHD, som det eneste rette, for å få de til å sitte rolig på skolen. Tror selv på alternativ behandling av barna, noe som selvsagt er mye mer ressurskrevende, men mye bedre for barna.

Tre ganger så mange barn i Asker og Bærum har diagnosen nå, som i 2001.

Stein Lunde, (bildet er fra Budstikka.no)

A-magasinet skrev 19. november: » Vi klarer ikke å få disse barna til å kjenne seg verdifulle. Der vi kunne og burde dyrket deres fine ressurser, ser vi bare problemer.»

«-Er medisiner alltid feil? – Når skolen ikke har ressurser til å gi spesialtimer og stiller med en ufaglært assistent i stedet for en spesialpedagog, når BUP ikke klarer å gi ordentlig oppfølging, ja da blir medisinen en nødvendig krykke. Men skammen sitter der alltid, som en påminnelse om at medisiner er en nødløsning og et mulig svik mot barna».

Mange ord til ettertanke i disse to artiklene.

 Stein Lunde bor i Røyken og jobbet før med barneteater, han har også skrevet bøker for barn. Fantastisk å se at han bruker disse effektene nå i sitt arbeid hos BUP.

Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s