Tistler

 
 
 
 
 

En eng full av Tistler

Vi var en tur på Nord-Koster, for å besøke noen venner. En vakker øy i den svenske skjærgården. På vår vandring over denne fantastiske øya kom vi over en eng full av tistler. De er store og lilla, de stikker og man plukker de ikke med seg hjem, men de er fasinerende.

Tistelslekten (latin: Circium) er navnet på en polyfyletisk gruppe planter i korgplantefamilien, f.eks de vanlige norske artene åkertistel og veitistel. Tistlene er 2- eller flerårige, og har parflikete eller tannede blader og rødfiolette eller gule blomster. Frukten er 3-5 mm lang, avlang, flattrykt, og har fjørfnokk. (Wikipedia)

Kanskje er det enda mer interessant at du kan bruke denne planten til mye mer : )

Tistler sies å holde tyver ute. Noe som er enda bedre, er at tistler hjelper mot tungsinn og depresjon. Når du føler at livet er tungt, så legg tistler under hodeputa di. Føler du at hjemmet ditt eller en annen bygning er belemret med negativitet, så strør man tistler rundt om i bygningen. Dette skal hjelpe. Er du plaget med uklarhet i tankene dine, så kok opp noen tistler og snus inn duften, dette skal åpne opp i tenkeboksen.

http://www.althelse.com/magiske-urter/tistler

Så ut og plukk allikevel, de vokser nesten over alt, ta med hansker.

Morro med Tistler

Dette innlegget ble publisert i Ferie og fritid, Hage og blomster. Bokmerk permalenken.

2 svar til Tistler

  1. Kari venke sier:

    Vel vel…vet ikke om tistler hadde hjulpet så mye på depresjonen…ta heller aggresjonen……hvis man da er litt deprimert og putter en 4-5 tistler under hodeputa…vokner opp dagen etter med håret fullt av de jæ…..tistlene som er et tre-ukers-prosjekt å få ut igjen….ja, man hadde ihvertfall fått ut en god del frustrasjon! Men at det hjelper mot depresjon?? vel, jeg skal ihvertfall ikke prøve!
    Kult med blogg da frue…ikke sett før nå….så nå blir du plaget fremover av mine slibrige kommentarer!

  2. Tilbaketråkk: Fagerknoppurt | Anniken Røils blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s