«Hjemkomsten» av Victoria Hislop

Britiske Sonia reiser til Granada for å finne seg selv gjennom dansen – og finner også en 70 år gammel historie som berører hennes egen fortid; den om familien Ramirez og flamencodanserinnen Mercedes, som leter etter sin elskede gitarist Javier i borgerkrigstidens Spania. (Bokklubben).

Jeg bare måtte lese «Hjemkomsten»etter at jeg hadde lest «Øya» av Victoria Hislop. «Hjemkomsten» er en flott bok som gir et forferdelig innblikk i den spanske borgerkrigen. Samt en fasinerende histore om en familie fra Granada og deres historie under krigen.

Men skulle jeg velge en av disse bøkene, måtte det bli «Øya», mulig fordi jeg leste den først, eller fordi jeg er litt grekofil, men aller mest fordi det er en fantastisk bok om de spedalske menneskene som bodde på den lille øya Spinalonga ved Kreta. Denne boken anbefaler jeg.

Hjemkomsten

Victoria Hislop, "Øya"

Alexis Fieldings mor, Sofia, har aldri fortalt noe om bakgrunnen sin. Alt hun vil si er at hun vokste opp i en landsby på Kreta før hun flyttet til London. Da Alexis bestemmer seg for å dra til Kreta, gir imidlertid Sofia henne et brev som hun ber henne overlevere til ei gammel venninne. Da hun ankommer landsbyen Pláka, oppdager Alexis at den ligger et steinkast fra den forlatte øya Spinalonga, ei øy som tidligere var bebodd av spedalske. Når hun møter Sofias venninne, Fortini, får hun høre historia om oldemora Eleni og døtrene hennes, og en familie som var hjemsøkt av tragedier, kriger og lidenskap. Dette er forfatterens debut. (Bokklubben).

Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

2 svar til «Hjemkomsten» av Victoria Hislop

  1. Tilbaketråkk: En aften på Kreta | Anniken Røils blogg

  2. Tilbaketråkk: Tråden | Anniken Røils blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s