Klatrerosen i hagen

Vi har en rose i hagen, en klatrerose, den er veldig gammel, den er rød og den blomstrer med utrolig mange blomster hvert år. Men jeg vet ikke hva slags rose det er, og jeg vet heller ikke hvor gammel den er eller hvordan man kan finne det ut. Er det noen der ute som har greie på dette. Den er fire meter høy og det eneste vi gjør er å klippe den ned en gang eller to iløpet av året.

Vakre roser

Klatrerose

Roser (Rosa) er en planteslekt med mange arter, som er utbredt i Nord-Amerika, Europa, Asia og Nord-Afrika. Det finnes ca. 250 ulike rosearter på den nordlige halvkule. En rosebusk er som regel tornete, med sammensatte blad og store, ofte velluktende blomster.

Roser har en helt spesiell plass i menneskenes kulturhistorie. Det første kjente maleriet av en rose stammer fra Kreta og er datert til ca. 1600 f. kr. Roser ble dyrket i antikkens Hellas og i Romerriket.

Etter å ha vært inne på Wikipedia skjønner jeg at det å finne ut hva slags rose dette er ikke er noen lett oppgave. Derfor, om det finnes noen blomsterskjønnere, eller noen som er hekta eller samler på roser og vet hva dette er, skriv noen ord på bloggen min. Tusen takk.

Dette innlegget ble publisert i Hage og blomster. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s